Pergola’s

Maak uw tuin compleet met een functionele, stijlvol ontworpen Pergola die naast extra privacy en een heerlijke schaduw ook een prachtig accent geeft aan uw outdoor ruimte.

Maak uw tuin compleet met een functionele, stijlvol ontworpen Pergola die naast extra privacy en een heerlijke schaduw ook een prachtig accent geeft aan uw outdoor ruimte.

Pergola’s voor luxe en extra comfort

Pergola's Aerdenhout

Bijna iedereen heeft wel ergens pergola’s gezien en vaak zijn ze begroeid met fraaie klimplanten. Toch kunt u een pergola niet zomaar ergens plaatsen. Dat komt omdat een pergola best opvallend kan zijn en niet bij voorbaat hoeft te passen in de opzet van uw tuin. Vandaar dat we eerst even een aantal toepassingen van pergola’s willen opsommen. Denkt u daarbij als voorbeeld aan de volgende functies:

  • Geplaatst tegen een wand, muur of afscheiding met als functie een leuke zithoek te bieden.
  • Als markering van uw terras om er klimplanten langs te laten groeien.
  • Voor een doorgang te maken tussen twee verschillende tuininrichtingen.
  • Om een pad te overkappen met lover aan de bovenzijde waardoor een laan effect ontstaat.
  • Het creëren van diepte door het geraffineerd plaatsen van een pergola.
  • Een pergola in een meer nederige functie, louter om te dienen als steun voor klimplanten.

Diverse soorten gecertificeerd hout

Wij werken met diverse soorten gecertificeerd hout. Desgewenst ook met in de grond geplaatste houten palen en daartussen een RVS bespanning als klimplanten geleiding. Er is een ruime keuze uit structuren van pergola’s. Rechthoekig of met een ronde boogvorm en met verschillende structuren.

Bij een tuinontwerp kunnen wij als professionals u prima adviseren bij het wel of niet toepassen van een pergola. Uiteraard gaan we in principe uit van uw wensen om met toevoeging van onze vakkennis te komen tot een pergola die u jarenlang extra tuinvoldoening geeft. Of het nu komt door z’n functie, decoratie of bescheidenheid.

Uiteraard zijn er nog meer toepassingsmogelijkheden en daarom stellen wij het op prijs u daar deskundig in te adviseren zodat er een harmonie ontstaat tussen de schutting, uw tuin en uw functionele eisen.

Pergola hovenier Jelle Huiberts