Schuttingen

Maak van uw tuin een oase van rust en privacy door een mooie erfafscheiding te laten plaatsen door onze ervaren hoveniers.

Laat uw tuin stralen met een schutting van hoge kwaliteit!

Bij erf afscheidingen denkt u wellicht als eerste aan een schutting . Dat is een van de middelen om een afscheiding te maken. Voor dat doel werken wij echter ook met hagen en begroeid rasterwerk. Een erf afscheiding heeft  een veel bredere functie zoals het bieden van veiligheid en vooral ook privacy.

Bij het inzetten van een schutting als erf afscheiding zien wij deze ook als onderdeel van een tuininrichting. Zoals de wanden van de kamers in uw woning, heeft ook een schutting veel invloed op de uiteindelijke sfeer van de betreffende ruimte.

Velen van u zullen de tuin willen zien als een verlengstuk van de woonkamer en dan mag de schutting de aandacht krijgen die het verdient. Anders dan een haag of begroeid rasterwerk zal een schutting wat dominanter aanwezig zijn.

Erfafscheiding schutting

De schutting is functioneel en sfeerbepalend

Als u een schutting wenst in het te maken tuinontwerp of wanneer u een schutting wilt vervangen in een bestaande tuin, geven wij u graag advies hoe deze het beste tot zijn recht kan komen. Om wat voorbeelden te geven:

  • Horizontale planken zijn een optie met een ruime keuze uit diverse hoogtes en houtsoorten.
  • Verticale planken zijn optisch fraaier en bovendien moeilijker om overheen te klimmen.
  • Hetzelfde geldt voor een uitsparing met een rasterwerk dat u eventueel kunt laten dicht groeien met klimplanten.
  • Binnen de standaardmaten van schuttingschermen en de diverse houtsoorten kan hoogtevariatie heel speels zijn mits uw privacy niet wordt aangetast.
Schutting met Agapanthus
Uiteraard zijn er nog meer toepassingsmogelijkheden en daarom stellen wij het op prijs u daar deskundig in te adviseren zodat er een harmonie ontstaat tussen de schutting, uw tuin en uw functionele eisen.