Tuinverlichting

Het belang van tuinverlichting is om het uiterlijk en de functionaliteit van een tuin te verbeteren, door een meer gezellige sfeer te creëren, meer beveiliging te bieden, het mogelijk te maken om ‘s nachts buiten te genieten en om te voorkomen dat je struikelt over obstakels in het donker.

Het belang van tuinverlichting is om het uiterlijk en de functionaliteit van een tuin te verbeteren, door een meer gezellige sfeer te creëren, meer beveiliging te bieden, het mogelijk te maken om ‘s nachts buiten te genieten en om te voorkomen dat je struikelt over obstakels in het donker.

Tuinverlichting

Tuinverlichting heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling ondergaan. Daardoor zijn er inmiddels vele soorten lichtbronnen beschikbaar en oneindig veel lichteffecten. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om uw woonruimte visueel te verlengen. Uw tuin kan bij schemering en in de avond door een juiste verlichting u extra woongenot geven. Zowel gezien vanuit de woning als in de tuin of op het terras. Tuinverlichting creëert visueel extra ruimte en daardoor ontstaat er eigenlijk een extra woonkamer.

Een deskundig advies en een overzichtelijk lichtplan.

Daarmee begint het traject naar een sfeervol verlichte tuin. Met onze ervaring en kennis kunnen wij u daarin voorzien. Wij, van Hoveniersbedrijf Jelle Huiberts, zullen samen met u de mogelijkheden en uw wensen doornemen zoals bijvoorbeeld:

  • Wilt u bomen of struiken aanlichten.
  • Zijn er zitgroepen of terrassen die verlichting verdienen.
  • Dienen paden markeringsverlichting te krijgen.
  • Wilt u speciale lichteffecten.
  • Moet de verlichting ook een beveiligingsfunctie krijgen.
  • De plaats van lichtpunten en stroomaansluitingen.
  • De keuze van de armaturen en de lichtsterkte.

In een adviesgesprek kunnen nog veel meer zaken aan de orde komen. Belangrijk is dat alles goed met u overwogen wordt zodat wij u een transparant lichtplan kunnen aanbieden.

Energiezuinige tuinverlichting?

Bij tuinverlichting maken wij hoofdzakelijk gebruik van z.g. halfstroom zoals IN-LITE. Dat is een op LED gebaseerde tuinverlichting. Een groot voordeel daarvan is dat het een laag stroomverbruik vraagt en dat de lampen weliswaar in aanschaf wat duurder zijn maar vele malen langer meegaan. Met behulp van de mee te leveren tijd- en lichtklok kunt u zelf de regie over uw tuinverlichting houden.

Het lichtplan kan uiteraard meegenomen worden in een totaal tuinontwerp maar ook worden gemaakt voor een bestaande tuinsituatie.

Waarom is een goed lichtplan voor uw tuin belangrijk?

Een goed lichtplan voor tuinverlichting is belangrijk omdat het helpt de sfeer en het uiterlijk van de tuin te verbeteren. Het helpt ook om het terrein goed te verlichten en alle kleine details te benadrukken. Daarnaast helpt het ook om bij te dragen aan de veiligheid en beveiliging van de tuin. Het lichtplan helpt bij het verminderen van schaduwgebieden en biedt een betere zichtbaarheid in het donker. Het lichtplan kan ook worden gebruikt om de tuin ‘s nachts een spectaculair effect te geven en de tuin te verfraaien.

Tuinverlichting Hovenier Jelle Huiberts